Ügyfélszolgálat: +36 20/267 5125

Cikkek / Bvlgari parfüm – az illatok ékszere

5bbde5dc494a9.jpg

Amikor a görög származású Sotirios Voulgaris megalapította első üzletét Rómában, még biztosan nem gondolta, hogy hamarosan egy világmárka viseli majd a nevét. Pedig a Bvlgari napjainkban is állócsillagnak számít – elsősorban a gyönyörű üvegű és finom illatú parfümjeinek köszönhetően.

Bvlgari parfüm – elég a formát nézni

Leírva Bvlgari, kiejtve Bulgari – ezt kell megjegyezni, ha nem szeretnénk elrontani a római székhelyű olasz luxuscikkgyártó nevét. Nem mintha bárkinek is be kellene mutatni a Bvlgarit, hiszen már 1884 óta hódít világszerte a márka, elsősorban a bőrből készült kiegészítők, az ékszerek, az órák, na és persze a parfümök terén. Érdekességként nem árt tudni: hoteleket és éttermeket is üzemeltetnek. Hogy honnan a név? A céget egy görög származású férfi, Sotirios Voulgaris alapította Olaszországban, ahol Sotirio Bulgariként hívták. Ebben a vezetéknévben cserélték ki az U betűt V-re, emléket állítva a latin gyökereknek, valamint megalkotva az egyedi, és emiatt sokszor tévesen használt márkanevet. A cég több mint száz évig családi vállalkozásként működött, Sotirio fiai, Giorgio és Constantino vitték a bizniszt, 2011-ben azonban többségi tulajdonrészt szerzett a Moët Hennessy és Louis Vuitton nevével fémjelzett LVMH csoport. A Bvlgari parfümjein tetten érhető Voulgaris ékszerész múltja: az üvegcsék legalább olyan gyönyörűek, mint amennyire népszerűek a bennük lévő illatok. Sokaknak elég meglátni a parfümös üveg gyémántra emlékeztető formáját, és azonnal felismerik a márkát.

Amit ki kell próbálni: Omnia Coral, Pour Homme

A Bvlgari parfümjeiből nálunk is nagy kínálatból válogathat. A legsokrétűbb egyértelműen a Bvlgari Omnia, amelyből az Amethyste, a Coral, a Crystalline, az Indian Garnet, a Paraiba és a Pink Sapphire is megtalálható az eredeti változat mellett. Az Omnia egyébként egy igazán kivételes női parfüm: orientális-fűszeres illatú, amelyben érződik a gyömbér, a szantálfa, a fehércsokoládé és a lótuszvirág. A kivételesen egyedi formájáról is felismerhető Omnia Coral inkább virágos-gyümölcsös hatású, amely tartalmazza egy citrusféle, a bergamott illatát, de van benne goji bogyó, hibiszkusz, vízililiom, gránátalma és cédrus is. Ha a férfi parfüm a téma, szintén találni remek Bvlgarit, ez a klasszikus és egyben kényelmes Pour Homme. Fás-fűszeres jellegéhez a szantálfa, a cédrus, a boróka és a gyömbér mellett dohány társul, amely igazán különlegessé teszi ezt az illatot. A vagány Pour Homme Extreme citrusaromás, borssal, rózsafával, pézsmával, írisszel és grapefruittal, míg a romantikus Pour Homme Soir fás-virágos illatát a bergamott, a darjeeling tea és a papírsás kölcsönzi.

Kapcsolódó tartalmak

Mutasd mind
  • Üzemeltető: Praxcom Kft.
  • 1134 Budapest, Váci út 47/B. Ü-1.
  • Adószám: 24745970-2-41
  • Cégjegyzékszám: 01-09-180086