Ügyfélszolgálat: +36 20/267 5125

Cikkek / Calvin Klein parfüm, a minőségi életérzés szinonimája

5bd18617e1469.jpg

A Calvin Klein által megalkotott parfümbirodalomból származó illatok az azonnal felismerhető, minőségi életérzést idézik fel mindenkiben. Nem véletlen, hogy a már bő harminc éve piacon lévő márka folyamatosan az eladási listákat ostromolja.

A Calvin Klein parfüm és a történelem

Vélhetőn mindenki halott már a CK monogramos cégről, a Calvin Kleinról – most nézzük meg, hogy ki álmodta meg az óriásbirodalommá nőtt vállalkozást. Calvin Richard Klein, vagy ahogy a szakmabeliek maguk közt nevezik, Hódító Calvin 1942-ben született Bronxban. A középiskolai évek után beiratkozott a New York's Fashion Institute of Technologyra, azonban itt folytatott tanulmányait soha nem fejezte be. Megélhetés céljából gyakran vállalt munkát apja vegyesboltjában. Egy nap munka közben kezébe került egy magazin, aminek a címlapján megpillantott egy általa tervezett kabátot. Ekkor megfogalmazódott benne az elképzelés, hogy saját vállalkozásba kezd. Nem is kellett sok idő, egy barátjával, Barry Schwartz-cal elindított egy eleinte csak kabátok készítésével foglalkozó manufaktúrát. 1986-ban alapította meg a Manhattan központú Calvin Klein céget, amelynek már az első farmerkollekciója világhírnévre tett szert. A cég által tervezett, sokszor minimalista stílusjegyekkel megalkotott ruhadarabok egyre népszerűbbeké váltak, sokan kezdtek rájönni, hogy a jó stílus nem a hivalkodásban, hanem a praktikus, mégis igényes egyszerűségben rejlik.

Az illat maga az ember

Parfümjei, ha lehet, még híresebbek lettek. A vitathatatlanul minőségi illatok eleinte a sokszor provokatív, szexuális tartalomtól sem mentes hirdetésekkel kerültek a rivaldafénybe. Az első és talán máig legmeghatározóbb parfüm a CK Obsession, azaz a Megszállottság nevet kapta. A keleties hangulatú, egyesek szerint buja vágyakat ébresztő illat mára már Secret Obsession néven hölgyek számára is elérhető. A második előállított parfüm az Calvin Klein Eternity nevet viseli, amelynek a nagyszámú eladások miatt már 17 változata jelent meg. Az 1990-es években elkészült egy uniszex, citrusos illatvilágú parfüm, a CK One. Az ananász, a citrom, a papaya, az ibolya és a dióesszencia teszi mindkét nem számára vonzóvá. A CK Shock elsőre különlegesnek tűnő illata a fiatalabb generáció kedvencévé lépett elő. A fényes fekete üvegruha a lefolyós Shock felirattal jól illusztrálja, hogy mire számíthat a vásárló. A feketeibolya-, ámbra-, pézsma- és mahagónijegyeket felsorakoztató Calvin Klein Euphoria könnyen lehet a különleges alkalmak illata.

Kapcsolódó tartalmak

Mutasd mind
  • Üzemeltető: Praxcom Kft.
  • 1134 Budapest, Váci út 47/B. Ü-1.
  • Adószám: 24745970-2-41
  • Cégjegyzékszám: 01-09-180086