Ügyfélszolgálat: +36 20/267 5125

Cikkek / Chanel parfüm, az illatok Rolls-Royce-a

5c0791329d6c3.jpg

Amikor Gabrielle Bonheur Chanel 1912-ben divatszalont nyitott, minden bizonnyal nem gondolta, hogy több mint száz év múlva is a világ egyik legismertebb illataként lehet jelen több millió ember életében. Pedig ma is az egyik legnépszerűbb parfümmárka a Chanel, ezek közül mutatunk most néhányat.

Chanel parfüm: egy név mind felett

Nagy valószínűséggel tévesen írtuk a címet, hiszen nem a Chanel parfüm az illatok Rolls-Royce-a, hanem a Rolls-Royce az autók Chanelje. A márka a szegény családban felnőtt Gabrielle Bonheur Chanel nevéhez kötődik. A francia nő egy Saumur nevű kisvárosban született még 1883-ban, de Párizsban nyitotta meg divatszalonját 1912-ben. Előtte évekig bárénekesként kereste kenyerét, itt ragadt rá a Coco Chanel művésznév, amit élete végéig büszkén viselt. Ebben az évben még minden valószínűség szerint maga sem gondolta volna, hogy hamarosan világhírűvé válik saját márkája. Azonban szinte azonnal meghódította a főváros divatvilágát, akkoriban extravagánsnak számító kosztümjével, rövid szoknyáival, amihez nadrágszárat csapott hozzá. Olyan hírességek is a rajongóivá váltak a 20. században, mint Grace Kelly vagy John F. Kennedy felesége, Jacqueline. Nem sokat kellett várni az első eladott ruha után, hogy Coco piacra dobja kozmetikumait és parfümjeit.

Chanel N°5 és a többiek

A legelső illatszere mi más lehetett volna, mint a legendás Chanel N°5? Ez a csodás illat pillanatok alatt lenyűgözte a világ minden tájának orrait. Azóta is ez a márka legnépszerűbb terméke. És kinek köszönhető leginkább? Annak, aki azt mondta:

„Tudja, nagyon sok kérdést tesznek fel nekem, például arról, hogy mit viselek alváshoz? Pizsamafelsőt, nadrágot? Vagy hálóinget? Úgyhogy azt mondom: Chanel N°5. Mert ez az igazság! Nem akarom azt mondani, hogy meztelenül bújok ágyba.”

Ő pedig nem volt más, mint Marilyn Monroe.

Ma már bátran hívhatjuk meghatározónak a márka életében a Chanel Chance, a Coco Chanel, a Chanel Coco Mademoiselle, a Chanel Allure vagy éppen a Chanel Gabrielle illatokat is. Bár Coco Chanel 1971-ben meghalt, a számtalan, utána fennmaradt illat minden bizonnyal örök emléket állít az divat úttörőjének. A Chanel női parfüm a kezdetektől egyet jelentett a nőiességgel, a csáberővel, az elegáns, ugyanakkor extravagáns stílussal.

Coco egyszer azt mondta, „a parfüm láthatatlan, de elengedhetetlen és pótolhatatlan divatkiegészítő. Jelzi a hölgy érkezését, és emlékeztet rá, amikor már elment.”

Aki érezte már bármelyik illatot a felsoroltak közül, az pontosan érti az idézet lényegét. Azóta ez annyival egészült ki, hogy ma már a Chanel férfi parfüm is egyre népszerűbb. A legismertebb illat férfiak számára a Chanel bleu de Chanel, amit szintén megtalál kínálatunkban.

Kapcsolódó tartalmak

Mutasd mind
  • Üzemeltető: Praxcom Kft.
  • 1134 Budapest, Váci út 47/B. Ü-1.
  • Adószám: 24745970-2-41
  • Cégjegyzékszám: 01-09-180086