Ügyfélszolgálat: +36 20/267 5125

Parfümök > Női parfümök

Találja meg kedvenc női parfümjét az ország legnagyobb parfüm választékából! Több, mint 200 márka, több ezer eredeti terméke közül válogathat női parfümöket a klasszikusoktól a legújabbakig! Márkás női parfümöket kínálunk Önnek kedvező áron!

Szinte hihetetlen, de a modernparfümök elődje már 4000 év létezett. Az első emlék az illatszerek tartósításáról egy mezopotámiai kőtábla. Az időszámításunk előtt 1200-ból származó táblán Taputti,az illatszeres asszony neve szerepel, aki már ekkor értett az illatok desztillációjájhoz, az aromák elválasztásához.

A parfüm szó a latin „per fumun”vagyis „füstön át” kifejezésből származik. Ez valószínűleg az illatszere korábbi szerepére utal: sok kultúrában illatos füsttel búcsúztatták a halottakat.

Az első igazi, mai értelemben vett parfümre a XVI. századik kellet várni. Frangipani, az olasz illatszerész ekkor kezdte égetett szeszben feloldani a különböző illatanyagokat, így tartósítva a különböző aromákat.

A parfüm fejlődése innentől megállítatlan volt. A kivonatolási eljárások fejlődésével megjelentek a különböző illatkeverékek, az 1960-as években pedig mára szintetikus illatok vezették a piacot.

A parfüm ma már több, mint divatcikk. Az illatok a mindennapi életünk részévé váltak. A parfümös tisztálkodó szerek, parfümös dezodorok vagy parfümös borotválkozó szerek segítenek abban, hogy választott illatunk a nap bármelyik pillanatában és szakaszában elkísérhessen bennünket.

  • Üzemeltető: Praxcom Kft.
  • 1134 Budapest, Váci út 47/B. Ü-1.
  • Adószám: 24745970-2-41
  • Cégjegyzékszám: 01-09-180086